Nincs megállás: A Budai Borszalon második borkóstolóján is nagyon erős lesz a felhozatal
Megmondtuk: Buda legújabb boros gasztrokalandja, a Vibe&Wine nem egy eseménnyel készül, kapásból egy exkluzív klubot kínál a kincset érő nedű kedvelőinek, melynek hangulatos estéin nem csak az ízeket, hanem a mögöttük álló történeteket is megismerhetik a vendégek. Az ígérethez híven itt a következő borkóstoló.
A Vibe & Wine – A Budai Borszalon keretében a szakma nagyjai rég elfeledett fajtákon át forradalmi újításokat kutatva járják körbe és mutatják be a Kárpát-medence pincéit, miközben mesélnek mindenről, ami a borozás kultúrájához tartozik: ízeken és tanninokon át az első ásónyomtól a nyáresti koccintásokig, sírástól a nevetésig sok mindenről szó esik.
A Budai Borszalon második kalandján Szászi Endre és fia teszik tiszteletüket a Pasha Cafeban. A Szászi Birtok az ország egyik első minősített bio szőlőbirtoka. 18 hektáron gazdálkodnak a Badacsonyi borvidéken. Területeik a Szent György-hegy déli lejtőin, Szigligeten, a Hajagoson és Lesencetomajon helyezkednek el.
Mint mondják, filozófiájuk egyszerű, akárcsak a tájhoz fűződő viszonyuk: értékállót és szépet alkotni, a környezetünk maximális tiszteletben tartásával. Éppen ezért elkötelezett hívei a bio gazdálkodásnak és a fenntartható birtokfejlesztésnek. Céljuk, hogy természetközeli műveléssel, a környezet etikus használatával, hagyományos és modern borászati technológiák alkalmazásával évjárati sajátosságokat megmutatva meséljenek folyékonyan a világnak eme kis szegletéről.
A Szászi család országos szinten is az elsők között kezdett bio műveléssel foglalkozni. Szászi Endre az 1999-es indulás óta feleségével közösen apránként jelentős családi birtokká fejlesztették vállalkozásukat, fiuk, ifjabb Szászi Endre révén pedig már a következő generáció is jelen van a borászat életében. Apa és fia március 21-én mesélni fog a kezdetekről és a tervekről is.
Természetesen ezen az estén is élőzene teszi még pezsgőbbé a hangulatot, a "vibe-ot", a boros beszélgetést a Sercegő by Flash bakelit DJ fogja kísérni.
Kár lenne kihagyni!
Jegyek itt: Cooltix - Vibe & Wine ∙ A Budai Borszalon ∙ id. és ifj. Szászi Endre
Ősszel is folytatódik a Budai Borszalon borkóstolós rendezvénysorozata. A Budavári Palotanegyed egyik leglüktetőbb, legkülönlegesebb vendéglátóhelye lett a tavalyi évben, az egykori budai méltóság, Karakas pasa tornyában megnyílt Pasha Café. A Csikós-udvaron elhelyezkedő tizenkét szögletű egykori ágyútoronyban megrendezett borkóstolók célja az is, hogy egy exkluzív budavári borklub jöjjön létre a kincset érő nedű kedvelőinek. A jövő hét csütörtökre meghirdetett rendezvényen a Tokaj Kikelet Pince háziasszonyának, Berecz Stéphanie borait ismerhetjük meg.
No, meg száj sem. Amikor ugyanis éppen nem marad tátva a panoráma láttán, akkor különlegesebbnél különlegesebb pezsgőkkel és borokkal lehet ingerelni benne az ízlelőbimbókat a Magyar Nemzeti Galéria első emeletén, aminek ez a pazar, városra néző helyisége a BudaBest terasz nevet kapta, és a hét elején fogadta az első vendégeit.
A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.