Nyárköszöntő termelői piac a Tabán legöregebb házának kertjében
Itt a jó idő, a Czakó kert is kinyitott, ami azt is jelenti, hogy ismét rendszeresen várják termelői piaccal a látogatókat a Tigris utca 62-ben. Azt nem is kell hosszan ecsetelni, hogy az efféle tevékenységeknek milyen haszna van az inflációval és rossz minőségű élelmiszerekkel terhelt világban.
A Czakó Kertben minden szombaton 8-tól 14 óráig, illetve vasárnap 9-től 14 óráig élvezhetik a vásárlók a friss, minőségi, egészséges zöldségek, gyümölcsök, házi készítésű ételek zamatát.
Ezen a héten szombaton a ezeknek a termelőknek a kínálatával lehet találkozni:
- Panelpék - friss, vadkovászos pékáru
- Csakisalma - jonatán almalé
- Csakis kávé tuktuk - bányai kávé
- Apis farm
- Málna Major - lekvárok, szörpök, dunsztolmányok, tészta
- Hridaya farm - zöldség
- Dabasi csirke
- Pomodorini Manufaktúra- san marzano paradicsom minden formában
- Bzzz Mézz - mézkülönlegességek
- Fermentini - Probiotikus fermentált zöldségek
- Mikro Manna - mikrozöld
- Zsóka rétesei
- Grajnai the florist
- Nárcisz birtok
- Élő Tisza Tájtermék - termelői zöldség, gyümölcs
A szervezők szerint ráadásul tojás és háztáji csirke is rendelhető! Vagyis: a Tabánban falusi hangulatban megoldható a hétvégi nagybevásárlás.
Fotók: Facebook/Czakó Termelői Piacz
No, meg száj sem. Amikor ugyanis éppen nem marad tátva a panoráma láttán, akkor különlegesebbnél különlegesebb pezsgőkkel és borokkal lehet ingerelni benne az ízlelőbimbókat a Magyar Nemzeti Galéria első emeletén, aminek ez a pazar, városra néző helyisége a BudaBest terasz nevet kapta, és a hét elején fogadta az első vendégeit.
A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.
Folytatódott Buda legújabb boros gasztronómiai kalandja, ahol nem csak a különböző, korábban kipusztultnak tartott magyar borfajtákat, de a mögöttük álló történeteket is megismerhette a Budai Borszalon közönsége. Az biztos, hogy az egykori magyar fajtáknak újabb rajongói, „bolondjai” lettek. Ők már jól tudják, hogy mi az a Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska és Sárfehér. Önök tudják vajon?