A Savoyai teraszon mutatta meg a Cseles, hogy mitől olyan cseles
A szörpből sose lehet kinőni - állítja Varga Dávid és Marton Bálint, akik szinte pillanatok alatt lepték el az országot ötletükkel, az alkoholos szörppel. Terméküket egyre többen ismerik, de hogy a lendület ne lankadjon, a Budai Várban mutatták meg, mitől is olyan cseles a Cseles.
A Cseles alapvetően egy könnyed, gyümölcsös frissítő, de azért nem árt vele vigyázni, ugyanis 24 százalékos alkoholtartalommal bír. Azaz, igen cseles.
Az ötletgazdák szerint ők igazából csak két sokat agyaló fiatal, akiknek egyszer egy forró nyári napon 2020-ban ablakkeret csiszolás közben elfogyott a piájuk. Szerettek volna inni valami finomat, ami nem túl erős, de nem is egy ízesített sör.
Aztán belevágtak.
Olyannyira belevágtak, hogy a Cseles immár az ország számos pontján kapható, a tavasz beköszönte óta pedig már a Budavári Palotanegyedben is. A Savoyai Teraszon ráadásul spritzek formájában iskóstolhatják az arra fogékonyak. Áfonyás kardamomos, bodzás citromos és meggyes szegfűszeges felnőtt szörpök szerepelnek a Cseles kínálatában, amit felhúzhatunk szódával, vagy akár proseccoval is.
Április végén a sajtó munkatásai is bevonhatták az izlelőbimbóikat a munkába, hiszen ebben az impozáns környezetben tartottak egy sajtórendezvény keretein belük kóstolót a srácok.
A felnőtt szörp titka, és úgy tűnik sikere is, hogy az italnak egyáltalán nincs alkoholos íze, a 24 százalékos alkoholtartalom azonban mégis megteszi a hatását. A meghívottak hamar meggyőződhettek erről a kellemes tavaszi estén, de a lehetőség bárki számára adott, aki felugrik a Várba, és lehuppan a Savoyai teraszra.
Ősszel is folytatódik a Budai Borszalon borkóstolós rendezvénysorozata. A Budavári Palotanegyed egyik leglüktetőbb, legkülönlegesebb vendéglátóhelye lett a tavalyi évben, az egykori budai méltóság, Karakas pasa tornyában megnyílt Pasha Café. A Csikós-udvaron elhelyezkedő tizenkét szögletű egykori ágyútoronyban megrendezett borkóstolók célja az is, hogy egy exkluzív budavári borklub jöjjön létre a kincset érő nedű kedvelőinek. A jövő hét csütörtökre meghirdetett rendezvényen a Tokaj Kikelet Pince háziasszonyának, Berecz Stéphanie borait ismerhetjük meg.
No, meg száj sem. Amikor ugyanis éppen nem marad tátva a panoráma láttán, akkor különlegesebbnél különlegesebb pezsgőkkel és borokkal lehet ingerelni benne az ízlelőbimbókat a Magyar Nemzeti Galéria első emeletén, aminek ez a pazar, városra néző helyisége a BudaBest terasz nevet kapta, és a hét elején fogadta az első vendégeit.
A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.