4minutes cafe: parányi kávézó a Várban, ahová érdemes betérni

4minutes cafe: parányi kávézó a Várban, ahová érdemes betérni

Az ember elsősorban nem azért ül be egy kávézóba, hogy koffeint vegyen magához, hanem azért, hogy a kávézóban ülve vegye magához a koffeint. No meg persze minden mást, süteményt, szendvicset, ami a kávézás élményét még teljesebbé teszi. Ezt kaptuk meg a Budai Várban, a parányi 4minutes kávézóban is.

A kávézóban kávézás a társalgás, a társaság polgári apropója, egy illatokkal és ízekkel megerősített nyugodt öböl. Ezt az élményt hozza a maga kedvesen apró, de rendkívül praktikusan kialakított terében az Országház utca 15. szám alatt található 4minutes café.

Még mielőtt a dániai La Cabra pörkölőjéből érkező specalty kávéból készült batch brewt és cortadót kikértük volna, már a helyiségbe való betoppanásunkkor ez a négy szó fogalmazódott meg bennem: jó lesz itt nekünk. És így is történt: jó volt ott nekünk.

Mivel ilyen szinten nem értek hozzá, eljátszani pedig végképp nem akarom, megkímélem az olvasót attól, hogy a fogadatlan kávészakértő szerepébe helyezzem magam, ezért a magas minőségű – vegán alapanyagokból készült – termékek elemezgetése helyett inkább azt mondom el (ez esetben írom le) jó szívvel, hogy miért volt itt jó.

Már önmagában a Vár, azon belül is Országház utca műemlék védett épületei által sugárzott miliő is megadja a hangulatot, amit tovább fokoz a belső tér praktikus és letisztult elrendezése. A zsúfoltságérzetnek veszi elejét az a világos, kis táblácskákon is jelzett kérés is, hogy a vendégek ne használjanak laptopot.

Persze, értem én, hogy sok embernek sok a dolga, és a munkahely nem feltétlenül egy konkrét hely, ahova be kell menni, így lehet dolgozni laptopról bárhonnan, de én azért nem bánom, ha az nem egy kicsi kávézó.

A 4minutes cafe nemcsak az asztalon kér a vendégektől (no laptops please), hanem a kávézó előtt elhelyezett padon is kérés olvasható, ami ráadásul nemcsak a vendégeknek szól, hanem mindenkinek, aki használja.

Jó kávé, minden részletében magas minőség (ennek megfelelő árakkal) kedves kiszolgálás, tényleg érdemes ide betérni.

Olyan terasz nyílt a Várban, hogy szem nem marad szárazon
Olyan terasz nyílt a Várban, hogy szem nem marad szárazon

No, meg száj sem. Amikor ugyanis éppen nem marad tátva a panoráma láttán, akkor különlegesebbnél különlegesebb pezsgőkkel és borokkal lehet ingerelni benne az ízlelőbimbókat a Magyar Nemzeti Galéria első emeletén, aminek ez a pazar, városra néző helyisége a BudaBest terasz nevet kapta, és a hét elején fogadta az első vendégeit.

Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége
Demeter Zoltán lesz A Budai Borszalon vendége

A Tokaji borvidék megkerülhetetlen alakja érkezik május 16-án este 7 órakor a Pasha Cafeba, az estet pedig Onczay Zoltán csellóművész kíséri majd. Ez azért izgalmas párosításnak ígérkezik.

Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!
Négy bolond százat csinált - Budavár legújabb boros gasztro-kalandján jártunk!

Folytatódott Buda legújabb boros gasztronómiai kalandja, ahol nem csak a különböző, korábban kipusztultnak tartott magyar borfajtákat, de a mögöttük álló történeteket is megismerhette a Budai Borszalon közönsége. Az biztos, hogy az egykori magyar fajtáknak újabb rajongói, „bolondjai” lettek. Ők már jól tudják, hogy mi az a Csóka, Szerémi zöld, Tihanyi és Tarcali kék, Laska és Sárfehér. Önök tudják vajon?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le a legjobb eseményekről és hírekről!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.